Maar dan, de juiste voeding

Natuurlijk eten

Ik ben gek op eten, en dan voornamelijk al het eten wat rechtstreeks uit de natuur komt. Het geeft mij energie, een positievere mindset en mijn lichaam blijft er mooi slank van. Met je voeding gaan wij aan de slag bij YOUfirst Coaching! Want met je huidige levensstijl, ben jij daar happy mee? Of mag er wel wat meer groente en fruit in? Stressgevoelens gaan wij van binnenuit aanpakken. Een rustig lijf creëer je door de juiste voeding. Je voedt het lichaam met wat het nodig heeft, zodat je hormonen optimaal hun taken kunnen uitvoeren. Met minder emotiewisselingen, nervositeit, minder snel geïrriteerd, beter slapen, minder angsten en meer energie als gevolg. Want dat is het effect van stress op het lichaam, allemaal te danken aan je hormonen.

Natuurlijke voeding is nodig om je hormoonklieren optimaal te laten presteren. Hormonen staan voor balans, elk hormoon heeft zijn eigen portie voedingsstoffen nodig om hun taken uit te voeren. Bewerkt voedsel zit vol E-nummers waar onze hormonen op reageren en ongewenste stress veroorzaken in het lichaam.

Gluten- en lactose vrij

Darmproblemen, een opgeblazen gevoel, geen lekkere stoelgang en altijd maar denken aan willen eten. Je darmen zijn je tweede hersenen en zorgen voor de aanmaak van je geluksstofjes. Ze willen als geen ander goed verzorgd worden zodat jij optimaal van het leven kan genieten. Daarom gaan wij bij YOUfirst Coaching tijdelijk gluten en lactose schrappen. Op onderzoek uit wat het met je lichaam doet. Toegeveogd aan bijna alle bewerkte producten in de Supermarkt, je darmen krijgen een overdosis binnen van deze stoffen en beginnen negatief te reageren. Schrap het uit je dieet. En ontdek wat het met je doet.

Even geen suikers

Geraffineerde suikers veroorzaken op lange termijn laagradige ontstekingen in het lichaam. Insuline, geproduceerd door onze alvleesklier, is het enige hormoon dat ons bloedsuikerspiegel naar beneden haalt. Adrenaline, cortisol en glucagon laten het stijgen. We kunnen zeggen dat ons lichaam gebouwd is op schaarste. Met eten in overvloed moet insuline hard werken om ons bloedsuikerlevel op pijl te houden. Cortisol zorgt ook voor een stijging van het bloedsuikerlevel, daarom zie je dat het hebben van veel stress ook gepaard gaat met aankomen.

Door het eten van koolhydraat en suikerrijke producten kunnen er suikerdips ontstaan. Je voelt je moe en lusteloos. Je grijpt naar snacks zonder dat je echte honger hebt. Je cellen worden minder gevoelig voor je gelukshormoon zodat je steeds meer suiker gaat eten om je gelukkig te voelen. De dooreetfactor wordt vergroot omdat koolhydraten en suikers ook nog eens zorgen voor het lekkere mondgevoel en smaak.

Blijf je sterke schommelingen houden in je bloedsuikerspiegel, dus piekt en daalt en piekt en daalt, is de kans op laaggradige ontstekingen groot. Dit moet gerepareerd worden dus je immuunsysteem komt op gang. Om dit op gang te laten komen is cortisol voor nodig, dus stress. Zie je het neerwaartse patroon?