Natuurlijk eet ik zo natuurlijk mogelijk!

Meerwaarde van natuurlijk eten

Wat goede voeding kan doen, het zijn de bouwstenen voor een sterk en vitaal lichaam. Het aanpassen van levensstijl op het gebied van voeding is een groot onderdeel van mijn coachprogramma, daarom schrijf ik er graag wat over in dit blog waarom de keuze voor natuurlijke producten nou zo’n meerwaarde heeft. Want, wij mensen leven nu in overvloed. We kunnen alles eten wat we willen, waar en wanneer we maar willen. Fantastisch eigenlijk, want nu hebben we nooit meer honger. En toch zie ik veel mensen met moeheidsklachten in mijn praktijk. Want er is namelijk een verschil in voeding dat vult en voeding dat voedt. En die voedende voeding moeten we hebben. Want dat levert de echte energie op, voor lange termijn. en dat mooie lichaam wat je graag wilde hebben, en een positiever gevoel in je hoofd, wat je misschien ook altijd al hebt willen hebben. 

 

Wij stammen af van de oermens

Een stukje terug in de tijd, want van de oermens stammen wij allemaal vanaf. En die aten heel anders dan wij nu, maar toch hebben wij nog dezelfde genen. Ze aten wat de natuur hun te bieden had. Ze scharrelden wat, kwamen een bessenstruik tegen, plukten wat onbewerkte nootjes en vingen af en toe een vis. Naar deze roots mogen wij weer terug. Want klachten als moeheid, slechte huid, prikkelende darmen en of emotionele wisselingen horen er niet bij. Wat nu als deze klachten met het veranderen van de voeding ongedaan gemaakt kunnen worden?

 

De supermarkt als grootste verleiding

Ons lichaam is gebouwd op schaarste. Als we eten, wordt een groots deel vastgehouden en opgeslagen in reserves om te gebruiken voor een periode als er even minder voedsel te vinden was. De fabrikant speelt hier aardig goed op in om kant-en-klare producten te maken waar ons lichaam geen genoeg van kan krijgen. Het lichaam kent namelijk het verschil niet tussen zoet en zout. Kant-en-klare producten zijn rijk aan deze combinatie waardoor wij er lekker van door eten, steeds meer van willen kopen wat op lange termijn (dit hebben we vaak ook niet in de gaten omdat kleine veranderingen normaal worden) uiteindelijk een averechtse werking op het lichaam en klachten kunnen ontstaan.

 

Kiezen voor korte pijn, lang geluk

Maarja wat eet je dan? En is het dan ook lekker? Want ik kan me voorstellen dat het eten van die bessen van die bessenstruik best wel saai is. Laat me je vertellen over de kracht van de juiste combinaties maken. Elk stuk groente en fruit kan je lekker maken voor ze te combineren met noten en/of zaden. Of het gebruik van de juiste kruiden. Voeg af en toe een stukje vlees of vis toe en je gezonde, natuurlijke maaltijd is compleet. Dit hoeft totaal niet ingewikkeld te zijn. Maar aan het begin van deze verandering vergt het wel een stukje energie. Want elke verandering doet even pijn. Maar wanneer je deze omschakeling hebt gemaakt, stapje voor stapje, en je keukenkastjes ook op deze manier inricht, gaat het op een gegeven moment vanzelf. En wil je niet meer anders, want dan heb jij ervaren en gevoeld wat de voordelen zijn van deze verandering. Op lange termijn meer energie, een positiever gevoel, mooiere huid. Hoe zou jij je willen voelen?