Rode gevulde paprika
Voor 1 persoon | 2 helften
Ingrediënten
1 stuks rode paprika
1 handje rode linzen, afgespoeld en gaargekookt
100 gr vegetarisch gehakt
1 tl ras el hanout
¼ tl kaneel
¼ stuks Spaanse peper, fijngehakt
¼ stuks aubergine, in kleine blokjes
1 el feta
1 halve venkel, in kleine blokjes
1 stuks tomaat, in kleine blokjes
versgemalen peper en Himalaya out
kokosolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de paprika door de helft en verwijder het steeltje en het witte vruchtvlees.
- Leg de twee helften op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Verhit wat kokosolie in een pan en bak daarin het vegetarisch gehakt met de aubergine blokjes. Breng op smaak met de Spaanse peper, ras el hanout, kaneel en peper en zout.
- Voeg de linzen aan het mengsel toe en bak even mee.
- Vul de paprikahelften met het mengsel en verdeel de feta blokjes erover.
- Zet voor 20 minuten in de oven.
- Maak ondertussen de frisse salade voor erbij door de venkel en de tomaten met elkaar te mengen. Geef deze salade eventueel een scheutje extra vierge olijfolie.